N K

NORDISKA KOMMISSIONEN FÖR GEODESI

(2009-09-10)

Preliminary agenda, version 2, for:

Meeting of the Working Group on Geodynamics, Nordic Geodetic Commission

At Lantmäteriet

March 10-11, 2009

Breaks added when appropriate.

Tuesday	Opening	15 min
March 10	Appointing a secretary for the meeting, Approval of agenda	
13.00	Possibly practical thing	
	Institute reports	
	Denmark	10 min
	Estonia	10 min
	Finland	10 min
	Germany	10 min
	Norway	10 min
	Sweden	10 min
14.15 - 14.30	Break (coffee + tea)	
	Scientific presentations (some titles very preliminary)	
	Ludger Timmen: Results from 6 years measurements with FG5-	20 min
	220 in Fennoscandia	
	Mirjam Bilker-Koivula: <i>Absolute gravity measurements by the</i>	20 min
	FGI in 2008 and an update on absolute gravity time series in	
	Finland	
	Social dinner 19-?	

8.00	Jürgen Müller: Mass movements observed by GRACE	20 min
8.30	Hannu Routsalainen: Geodynamics with the NSWT tilt meter in	20 min
0.30	Lohja, Finland	20 111111
8.50	Tõnis Oja: Status of the gravity network in Estonia, new absolute	20 min
	measurements by FGI and the nonlinear vertical gradient problem	
	Break	
	SSG: Supplemental installations at AG sites . Björn Ragnvald	
	+ all	
9.30	Herbert Wilmes: <i>Gravity reference stations maintained by BKG.</i>	20 min
9.50	Jakko Mäkinen:	20 min
10.10	Björn Ragnvald Petersen:	20 min
10.30	Discussion	
	Short break	
	Produce medical	
10 F0	Business matter Depart from the Presidium Martin	
10.50	Report from the Presidium. Martin	20:
11.00	Jonas Ågren: NKG2005LU revisited	20 min
11.20	Martin Lidberg: On stability in GPS time series, and its impact on	10 min
	velocity estimation	
11.30	New gravity system in Finland, Jaakko	
11.50	The need for a new gravity system in Sweden? Mikael Lilje	
	Situation in other countries + discussion. All	
12.00	Lunch	
12.45	Update on BKG/BGI AG database, and the AG working	20 min
	group, Herbert Wilmes + all	
13.05	The absolute gravity plan. Discussion on how we proceed	
	and what we plan for the future! All	
13.45	The Fennoscandian Land Uplift Gravity Lines - status report	
10.40	on Scientific publication, and FGI publication; Jaakko et al	
	Poster at EGU2009, Jaakko + all	
	Contribution to COST ES0701?! All	
	Information on COST GIA training school in Gävle	
	Thornation on Coor on training school in Ouvic	
	Field campaign planning	
	Planning of the AG field campaigns 2009.	
_	Next meeting (proposal: 9-10 March 2010 in Finland)	
15.00	End of meeting (proposal: 9-10 March 2010 in Finland)	